X

Cum te poți otrăvi cu apă potabilă: Pericolul care apare mai ales pe caniculă

Cum te poți otrăvi cu apă potabilă: Pericolul care apare mai ales pe caniculă. Apa este sursa vieții. Cel mai comun sfat de vară pe care ni-l dau experții pentru a ne simți mai bine pe căldură este să bem mai multă apă. Cu toate acestea, câtă mai multă și care este o cantitate adecvată care să nu prezinte un risc de probleme?

A bea prea multă apă se dovedește, în mod surprinzător, a nu fi un risc mai mic decât deshidratarea. Simptomele și consecințele sunt diferite, dar pericolul nu trebuie subestimat în egală măsură. Vedeți ce poate face consumul de prea multă apă pe căldură și cum să preveniți acest lucru.

Cum te poți otrăvi cu apă potabilă: Pericolul care apare mai ales pe caniculă

A bea prea multă apă poate fi periculos. Unele probleme de sănătate duc, de asemenea, la retenție periculoasă de apă fără a exagera. Și în timp ce vorbim de obicei despre deshidratare, aportul insuficient de apă și consecințele sale, consumul de prea multe lichide prezintă, de asemenea, riscuri .

CITEȘTE ȘI: Poate deshidratarea să ducă la un exces al grăsimii de pe burtă?

Otrăvirea cu apă

Reținerea unei cantități prea mari de apă în organism din cauza unui consum excesiv sau din cauza unei boli care duce la retenție de apă poate provoca toxicitate a apei. Aparent, orice exces, chiar și cu apa pe care ni se reamintește constant să o bem, este periculos pentru sănătate și are consecințe negative. Toxicitatea este rezultatul unei cantități de apă în organism mai mari decât poate excreta rinichii. Se mai numește și otrăvire cu apă.

Dezechilibrul electrolitic

Corpul este un sistem perfect în care problemele sau greșelile dintr-o parte duc la probleme în alta. Cantitățile inadecvat de mari de apă pot duce la un dezechilibru electrolitic, așa cum se observă în cazul deshidratării, cum ar fi cea cauzată de tulburările gastrointestinale. Atunci când un volum mare de apă este reținut în organism, cantitatea de sodiu (sare) devine prea diluată și apare hiponatremia.

Se pare că aportul de apă în timpul sporturilor active de către profesioniști prezintă riscuri pentru aceștia – atât retenția de apă, cât și hidratarea excesivă sunt posibile, ducând la riscuri și dezechilibru electrolitic.

Retenție de apă

Luarea unor medicamente, inclusiv a celor pentru boli cronice, poate duce la retenție de apă și la toate consecințele negative care rezultă. Astfel de medicamente sunt diureticele, medicamentele pentru boli psihice etc.

Consumul excesiv de apă – cum îl recunoașteți?

Puteți bănui că luați prea puțină sau prea multă apă dacă vă uitați la culoarea urinei – închisă – ca berea – indică faptul că nu beți suficientă apă și sunteți deshidratat, în timp ce prea palidă indică faptul că aveți prea multă apă în organism. Culoarea normală pentru a indica faptul că luați cantități adecvate este galben pal.

În cazul în care nu bănuiți că ați ingerat cantități excesive de apă, probabil că veți prezenta următoarele simptome ale hiponatremiei – probleme cu funcția musculară, dureri de cap, greață și vărsături, modificări ale stării mentale, cum ar fi confuzie sau dezorientare, somnolență.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile de care trebuie să țină seama un diabetic pe timpul verii: Cum îi este afectată glicemia de căldură și deshidratare

O astfel de afecțiune este periculoasă deoarece prezintă un risc de mortalitate dacă nu se iau măsuri și nu se administrează tratament, deoarece afecțiunea reprezintă o funcționare defectuoasă a sistemului nervos central, care se încheie cu convulsii. Sportivii sunt de obicei afectați, dar persoanele care lucrează în aer liber și acest lucru necesită consumul unor cantități mari de apă nu sunt protejate, potrivit actualno.com.

Întrebați medicul ce cantitate de apă trebuie să beți în 24 de ore în funcție de greutate, stil de viață, nevoi individuale și monitorizați dacă o respectați astfel încât să nu fiți în pericol de a bea prea multă apă.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro